BIOGRAFIE

Dirk Du Chau Geraardsbergen 1957.

Sinds lang is fotografie een rode draad in mijn leven. In Griekenland, in een tent ingericht als donkere kamer, ontwikkelde ik in 1975 mijn eerste foto’s … .

Mijn opleiding fotografie volgde ik aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Daar kon ik mijn liefde voor fotografie verder uitdiepen tijdens de opleiding in analoge fotografie.

De overgang van de analoge fotografie naar de digitale fotografie vervolmaakte ik door modules digitale beeldverwerking te volgen aan het Kisp te Mariakerke.

Naast mijn beroep als lichtontwerper voor diverse theatergezelschappen bleef ik tijd investeren in het maken van reportages en portretten, wat resulteerde in diverse tentoonstellingen.

Als fotograaf volg ik gepassioneerd wat er reilt en zeilt in deze boeiende wereld … en school me regelmatig bij door het volgen van specifieke workshops en cursussen.

Alle dagen laat ik me verbazen door de boeiende zoektocht naar het mooie, esthetische en pure beeld.

Tussen 2016 en 2018 maakte ik een reportage van wat de zee met mij en een mens doet. Ze kreeg de wetenschappelijke naam ‘Blue Mind”. Zie hoe de mens ‘profiteert’ van de zee, hoe ze een helende rol kan spelen in het leven van de mens die haar opzoekt. We houden ervan om dichtbij de zee te zijn. De blauwe lucht, de geur, haar klanken … een eeuwenoude inspiratiebron voor veel kunstenaars.